WS: Osvětlovací pulty, 25. – 27. 11. 2014

Osvětlovací pulty

Druhý workshop z cyklu určeného pro profesionály nabídl možnost hlouběji se seznámit a vzájemně porovnat několik profesionálních světelných pultů.

V dnešní době již znalost jednoho pultu světelným technikům, operátorům a designérům nestačí. Pochopení logiky široké řady světelných pultů s různým zaměřením bude v budoucnu pozitivem každého.

Workshop byl určen především pro profesionály a jeho základní myšlenkou nebylo porovnávat dvě zařízení a hodnotit, zdali je jedno lepší než druhé. Cílem bylo umožnit účastníkům pracovat na dvou a více operačních systémech určených k řízení světel. Mít tak jedinečnou možnost pochopit rozdílnou logiku dvou světelných pultů a získat představu o tom, pro jaký typ akce je který systém vhodnější.

Po dobu tří dnů nám firma Robe zapůjčila (záměrně) blíže nespecifikovanou sérii zařízení, které s dalšími konvenčními svítidly byly rozděleny do dvou segmentů. To nám umožnilo pracovat na dvou systémech zároveň a to vše pod vedením zkušených operátorů daných pultů.

Úterý 25. listopadu – Compulite Vector Violet / ADB Freedom. Lektoři: Filip Wiesner, Petr Nosek.

Středa 26. listopadu – MA Lighting / ChamSys. Lektoři: Michal Konštacký, Milan Froněk.

Čtvrtek 27. listopadu uzavřeme přehlídkou cenově dostupných softwarových řešení s běžnými převodníky, například Enttec, Freestyler, CueLux a dalších, které pracují na osobních počítačích. Lektoři: Marek Koštial, Jan Šuškleb.

Foto: Natalia Zajačiková, Tomáš Morávek

  • Workshopy 2014/15, Workshopy