Světlík – dílna se světlem a o světle

Termín: STŘEDA (1x za 14 dní) / 16:00 – 17:30

Místo: Volnočasové centrum H55

Kurz pro děti od 10 do 16 let zaměřený na rozvoj technického a výtvarného vnímání dětí v rámci tematických dílen o světle a světelné technice.

Hravým způsobem seznámí účastníky s divadelní osvětlovací technikou, základy elektrotechniky, videem, optikou a jinými zábavnými fyzikálními vlastnostmi světla.

Náplní kurzu jsou pohybové hry se světlem, exkurze tematických výstav i návštěva velkého divadelního domu, výuka obsluhy světelných zdrojů i praktická výroba stínítek. Kurz bude zakončen společným nasvícením okolí H55 a kostela sv. Jiří. v Hloubětíně.

Tento unikátní projekt, kdy chceme divadelní prostředí a práci se světlem představit i dětem, vznikl ve spolupráci s Institutem světelného designu a Volnočasového centra H55, které provozuje organizace Praha 14 kulturní.

Štěpán Hejzlar – lektor kurzu
Od roku 2012 se věnuje světlu, zvuku, videu a scénografii v divadelním a tanečně pohybovém prostředí.
Od roku 2013 se stal multifunkčním technikem v performativním prostoru Studio Alta (prostor pro současný tanec a pohybové divadlo, komunitní kavárna). Příležitostně nabíral zkušenosti při stavbě a odbavování jednorázových eventových akcí mimo divadelní svět (demonstrace, koncerty, festivaly).
Od září 2016 do konce roku 2019 ve Studia Alta zastával funkci vedoucího techniky a k tomu vykonával technickou produkci (zahrnující např. pravidelnou programaci na divadle, adaptace představení hostujících souborů, koncerty, besedy, konference, festivaly, soukromé i veřejné akce ve společenském prostoru kavárny Obývák).

Cena kurzu 1200 Kč za 8 lekcí, kontakt zdena@svetelnydesign.cz.

Vzhledem k nestabilní situaci v souvislosti s opatřením vlády jsou lekce možné platit jednotlivě: 150 Kč / lekce / 90 min

Termíny jednotlivých lekcí:

30. 9.

14. 10. – zrušeno z důvodu nařízení vlády

4. 11. – nahrazeno 11.1.. online lekce

18. 11. – zrušeno z důvodu nařízení vlády

2. 12. – nahrazeno 9.11.

16. 12.

6. 1. online lekce

20. 1.

OD ÚNORA BUDE OTEVŘENA NOVÁ SÉRIE KURZŮ NA DRUHÉ POLOLETÍ

  • workshopy 2020